Pleje af Smykker

02 februar, 2022

PLEJE AF SMYKKER 101

Funky eller traditionelle, smykker afspejler din unikke stil. Måske din yndlingssmykke har sentimental værdi, er et vintage arvestykke, en langsigtet investering eller blot et køb for at følge med trenden.

Ligegyldig årsagen, ethvert smykke du ejer skal bruge kærlig forkælelse, for at forblive i sin uberørte tilstand.

SÅDAN TAGER DU DIG AF DINE SMYKKER

Det ultimative spørgsmål: Hvorfor pletter fine smykker? Hvorfor begynder arvestykker at miste farven og sin glans? Det behøver ikke at være sådan. Vi kan hjælpe dig, step efter step, så du kan bevare dine smykker i deres smukke tilstand.

 • Rengøring af smykker
 • 925 sterling sølv smykker
 • 18K guldbelagte smykker
 • Opbevaring af smykker

Nøglen til at opretholde smykker i god stand, er often ignoreret— konsekvent vedligeholdelse. Nej, du behøver ikke løbe til din guldsmed hver gang der er en smule støv eller olie på det. Det er sikkert og nemt at gøre det selv.

RENGØRING AF SMYKKER

SJJ Pleje Tip: Gør rengøring af smykker til en vane. Vent ikke på, at støv eller olie ophober sig.

SÅDAN RENGØRER DU DINE SMYKKER

Den mest simple daglige rutine? Tør forsigtigt dine smykker med en klud til smykkepolering.

I det lange løb, for at fjerne olie, fingeraftryk og støv fra overfladen og imellem sprækkerne, kan du lægge smykkerne i blød og rense og tørre dem (afhængig af materialet).

DET SKAL DU BRUGE TIL AT RENGØRE DINE SMYKKER

Tør smykkerne med en klud, som er specifikt designet til at rengøre for pletter: et blødt, fnugfrit materiale, vil ikke efterlade skrammer.

For at vaske dine smykker, sænk det da i 5-10 minutter i en pH neutral vaskemiddelopløsning. Afhængig af materialet, kan du anvende en blød tandbørste eller ikke-slibende vaskeklud og forsigtigt skrubbe de områder, hvor skidt kan befinde sig. Rens med det samme i rent vand og forsigtigt dup tør med en blød, absorberende klud.

Voila! Dine smykker er skinner og er så gode som nye!

PRODUKTER SOM DU SKAL UNDGÅ

Som vi fortsat anvender håndsprit, husk at tage dine ringe og armbånd af først; alkohol kan gøre sterling sølv mørkt. Anvend parfume og hudprodukter før du tager dine smykker på, for at mindske kontakten med smykkerne.

Sprays, kemikalier og husholdnings-rengøringsmidler kan skade dine smykker og give dem kortere liv.

925 STERLING SØLV SMYKKER

Berømt for 100 percent nikkelfrit rhodium-belagt 925 sterling sølv smykker, Sif Jakobs Jewellery’s kollektioner er af fremragende kvalitet. Dog er det stadig nødvendigt at passe godt på sine sølvbelagte smykker, for at bevare deres glans.

FORHINDER PLETTER PÅ SØLV

De gode nyheder er, at jo mere du bærer sølvet, jo længere vil glansen holde sig. Du skal dog holde det væk fra fugtighed; bær det aldrig i en sauna, jacuzzi eller på stranden, og læg det aldrig på badeværelset.

Endnu et tip: Tag sølvsmykker af når du laver mad eller gør rent, i træningscenteret eller hvis du planter med jord.

Som med alt andet delikat og smukt, varme, fugt og stærk sol er dets fjender!

18K GULDBELAGTE SMYKKER

Alt 18 karat avant-garde gul and rosa guldbelagt sterling sølv smykker fra Sif Jakobs lader dig vælge de mest trendy af nye styles, uden at skabe et stort hul i din lomme.

BESKYT DINE GULDBELAGTE SMYKKER

Lad os guide dig til at holde dine dyebare guldbelagte ringe og armbånd sikre fra skade og ridser, og skinnende som var de nye.

 • Vask dine hænder grundigt, før du håndterer guldbelagte smykker, efter brug af makeup eller hud-produkter.
 • Brug handsker ved havearbejde eller når du håndterer jord og skidt. Tag altid dine smykker af når du løfter vægte, eller motionerer.
 • Som med sølv, eksponering til chlorine, kemikalier og sand er et stort NEJ.

Hvis du kan krydse af i alle disse bokse, kan du være stolt af hvor godt du kender dine smykkeregler. Og når du har brug for endnu et tip eller to, tag et kig i vores produkt guidelines her.

OPBEVARING AF SMYKKER

Måske du allerede nu begynder at føle dig som en ekspert på pleje af smykker, men vent... Det sidste, men ikke det mindste, mangler stadig; Opbevaringen af dine dyrebare smykker. Her er en hurtig gennemgang af do’s og don’ts, vedrørende opbevaringen af dine smykker.

DO'S...

 • Placer hvert smykke i smykkepapir, før du placerer det i anti-plettende poser.
 • Gå efter polstrerede eller fløjlsforede smykkeæsker. Gå et skridt længere og vælg en e opdeltæske, så hvert smykke kan ligge separat.
 • Hæng halskæder og armbånd, for at undgå at de sammenfiltrer. Fastgør kæderne, så de ikke går ind i hinanden.
 • Opbevar smykkerne et køligt, tørt sted.

Rejse tip: Hav en smykke-rejseæske eller pose i din håndtaske, til opbevaring af dine smykker. Eller pak det ind i stof og læg det i ziplock-poser.

...DE ABSOLUTTE DONT'S.

 • Læg smykkerne i en skuffe eller kast det i en bunke af smykker på bordet – du vil ikke ende op med ridsede overflader og sten.
 • Opbevar smykker i en æske hvor du også har produkter til personlig pleje.
 • Opbevar sterling sølv i trææsker; kemikalierne i træ vil lave pletter og ødelægge farven på smykkerne.

NOGET BLÅT

Udforsk vores "noget blå" smykkestykker til din bryllupsdag.

JUBILÆUMSGAVER

Fejr din vedvarende kærlighed og delte minder med et specielt smykke - lige så dyrebart som din kærlighed. Udforsk vores smykkekollektion og find den perfekte jubilæumsgave til hende.